Ontdek de stof alcantara: Het geheime achter luxe auto interieurs.

Ontdek de stof alcantara: Het geheime achter luxe auto interieurs. - Alcanside

Alcantara, de auto stof die je tegenkomt in de meest luxe bolides. Van Lamborghini en Ferrari tot Bentley en Porsche. Hoe komt deze stof aan zijn premium naam en waarom zijn wij er zo fan van? 

Alcantara, wat maakt deze stof nu zo speciaal? 

Een premium auto stof als alcantara, die komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Waar is het van gemaakt en waarom is het zo speciaal? Alcantara is een kunstmatig soort suède, die voornamelijk als alternatief wordt gebruikt in de kleding- en modewereld maar sinds jaar en dag ook de transitie heeft gemaakt naar de auto industrie. Want aan deze stof kleven een hoop voordelen die ze niet alleen in gaten hadden bij topmerken als Porsche en Lamborghini, ook is het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor dierlijke producten zoals suède. Iets wat anno 2024 een rol speelt voor veel consumenten en bedrijven. Niet alleen wordt het vandaag de dag gebruikt in kleding en auto's maar ook in meubels en onze producten bij Alcanside.com

Alcantara auto stof interieur sportauto lamborghini alcanside

De voordelen van de alcantara stof in auto's:

Zoals eerder genoemd is Alcantara een bijzondere stof. Niet alleen heeft het een premium uiterlijk en wordt het gebruikt binnen supercars. Het materiaal zelf heeft ook een hoop voordelen, waaronder:

Dunne vezels, die zorgen voor een fluweel zacht gevoel. 

Door de dunne vezels in het alcantara krijg je een hele mooie suède achtige toplaag die fluweelzacht aanvoelt. Niet voor niets dat onze iPhone hoesjes zo fijn in de hand liggen. Omdat dit fluweelzachte element dus ook zo goed aanvoelt hebben bij Alcanside een hele range van producten neergezet. Van Magsafe wallets tot muismatten en van Macbook covers tot het perfecte hoesje voor je iPhone 15. Een ander bijkomend voordeel van deze prachtige stof is dat deze ook nog eens makkelijk schoon te houden is. Wil je weten hoe je jouw alcantara iPhone case of interieur mooi schoon houdt? Check onze eerder geschreven blog hier

De voordelen van een alcantara stof voor een auto. 

Oke die dunne vezels die zorgen voor een mooie suède achtige toplaag is mooi, maar in de autosport draait alles om de snelste zijn. In deze sport is gewichtsbesparing super belangrijk. Een ander voordeel van alcantara stof is dat deze in auto's voor flinke gewichtsbesparing zorgt. In vergelijking tot echt suède is alcantara bijna de helft lichter. Met als gevolg een gewichtsbesparing die niet alleen zorgt voor een snellere 0-100 tijd, maar ook voor het behoud van een premium interieur. En dat premium interieur hebben wij vertaald naar het alledaagse. Onze prachtige cases! 
Alcantara auto stof macbook cover Alcanside

Duurzaam, in elke vezel

Omdat Alcantara stof in auto's gemaakt is van een polyester komt er geen dierenleed bij kijken. Hierdoor is Alcantara gemaakt van een combinatie vezels die gehaald worden uit polyester en polyurethaan. 

Omdat de vezel makkelijk te kleuren is, zijn er ook ontelbaar veel mogelijkheden om alcantara op toe te passen. Bijvoorbeeld als muismat, meubel, auto interieur. Echt alles is er mee mogelijk. Dat is dus ook de reden dat kleuren van Alcantara ook makkelijk is. 

Je ziet het veelvuldig daarom ook in onze webshop naar voren komen dat we nieuwe kleuren uitbrengen. Daar worden wij gelukkig van! 

 

Alcanside, waar we de luxe van supercars alledaags maken met onze alcantara producten.

Zoals je eerder in deze blog hebt kunnen lezen zijn we helemaal lyrisch van deze mooie stof. Niet alleen is het duurzaam, makkelijk schoon te maken en heeft het ontelbaar veel toepassingsmogelijkheden. Alcantara is ook de stof in iedere auto waarmee we het buitengewone alledaags kunnen maken met handige iPhone covers, magsafe wallets of Macbook covers. Omdat het ook nog eens makkelijk te bewerken is hebben we talloze mogelijkheden om je producten verder te personaliseren. 

Zo werken we al jaar en dag met toffe bedrijven samen waaronder MTA en sinds kort ook met Donkervoort. Meer lezen over ons verhaal en hoe we hierop zijn gekomen? Lees hier dan vooral verder!